Yoga voor CrossFitters

Heb je je altijd al afgevraagd of yoga iets voor jou is? En of het echt zo’n goede aanvulling zou zijn op je CrossFit trainingen?

Op donderdag 17/12 kan je als CrossFitter gratis een les volgen bij Yoga Vida om zo zelf te ontdekken wat yoga met je doet. Deze les zal in Geel doorgaan en start om 19u45, aansluitend op de WOD van 18u30.

Kracht, mobiliteit en stabiliteit? Tijdens een yoga sessie komt het allemaal aan bod. Niet alleen je mobiliteit zal verbeteren, maar ook je stabiliteit & concentratie wordt in zo’n sessie op de proef gesteld en getraind. Door heel gecontroleerd en geconcentreerd je lichaam in bepaalde houdingen te zetten, zal je basis kracht versterken en zal je stabiliteit verbeteren.

Daarnaast is ook ademhaling een enorm belangrijk aspect binnen de yoga. Een diepgaande en gecontroleerde ademhaling wordt nagestreefd gedurende de ganse sessie, wat ook een enorm voordeel is bij je CF training. Bovendien verhoogt deze ademhaling het lichaamsbewustzijn, waardoor je meer zal aanvoelen wat jouw lichaam nodig heeft (bv. Om blessures te voorkomen/ overbelasting tijdig aan te voelen) Dit is iets waar wij als CrossFitters dus nog veel voordelen uit kunnen halen. Door het leren en toepassen van een goede ademhalingstechniek, zal je tijdens de WOD nog meer aankunnen.

 

3-2-1 GO

Namasté

IMG_3758

Recent Posts
@inlcude('_partials.footer')